Kuvia Oulusta

Oululaisia pirssejä Asemakadun tolpalla. Oululaisen valokuvaajan Uuno Laukan tuhansien kuvien kokoelma on kiehtovaa katseltavaa, varsinkin oululaisille.

Kiinalaista

Kävin tänään syömässä kiinalaista ruokaa. Hyvää, herkullista. Oulun paras kiinalainen.





Jo viides päivä vapaalla, tulee kohta vieroitusoireita, jos ei pian pääse taksinrattiin. Huomenna kuudelta onneksi alkaa ajovuoro. (vitsi,vitsi)

Lasten suusta kuulee usein totuuden:

Mitä ihmiset ajattelevat kun he sanovat " Rakastan sinua" ?

Ihmiset ajattelevat: Joo, minä todella rakastan häntä, mutta toivon, että hän käy suihkussa vähintään joka päivä. (Janina, 10)

Neekereillä on musta iho, mutta ei ole hienoa sanoa sitä ääneen. (Pena 35)



Osallistu kilpailuun-voita matka Marsiin

Kalevan näköislehti

Kalevakin julkaisee nyt näköislehteä. Palvelu on toistaiseksi ilmainen. Ei tämä nyt ihan paperiversiota vielä korvaa. Aamukahvipöydässä sitä vielä kaipaa painomusteelle tuoksuvaa ja kahisevaa paperipläjäystä.Kaleva eLehti - 26.3.2004 - Sivu 1

Jääkaapin sisältö

Jääkaappi näytti tänään tämmöseltä:



Miltä teillä näyttää?

Pihakamera

Pihakamera toimii taas.

Ihmisen takuuaika.

Monen senioriasiakkaan kanssa on tullut viimeaikoina pohdiskeltua ihmisen elinten ja kehon takuuaikaa. Ihminen on ilmeisesti suunniteltu kestämään noin 40 - 50 vuotta. Takuuaika loppuu silloin ja rappeutuminen alkaa. Ennen ihmiset ei paljon pitempään eläneetkään. Ihmisten keskimääräinen elinikä on noussut hyvinkin nopeasti. Vuosisadan vaihteessa syntynyt lapsi saattoi odottaa elävänsä vain noin 45 vuotta. 1990-luvulla syntyneen lapsen odotettavissa oleva elinikä on jo yli 80-vuotta. Nykyään ravinnon, lääketieteen ja muutenkin elinolosuhteiden parantumisen ansiosta eletään pitkään. Kahdeksankymppinen ei ole mikään harvinaisuus nykyään. Olipa tänään kyydissä lähes satavuotias papparainen. Liikkui kohtalaisesti ja ajatuskin tuntui pelaavan. Kuitenkin useimmilla rappeutuminen alkaa 50 ikävuoden jälkeen. Takuuaika on päättynyt !

Räntää

Aamulla viideltä vuoron alkaessa satoi räntää, puolen kämmenen kokoisia läimäreitä lensi vaakasuoraan tuulilasiin. Lentokentäntiellä oli siihen aikaan viiden sentin sohjokerros. Huono näkyvyys, huono tienpinta - monilla vastaantulijoilla kuitenkin vauhtia hyvän kelin malliin. Ajettiin hiljalleen asiakkaan kanssa kentälle ja arveltiin milloin nähtäis ensimmäinen auto ojassa. Takasin tullessa olikin yksi hurjastelija mennyt perä edellä ojan pohjalle. Henkilövahingoilta oli vältytty.

Kalevan juttutuvassa käydään keskustelua taksilupien tarveharkinnan poistamisesta. Asiassa on hyvät ja huonot puolensa.

Komeita kevätpäiviä

Eilen olin Nallikarissa jäällä kävelemässä.


Jäänmurtaja saatettavaa odottelemassa.



Eden ja savu.



Kopit odottaa kesää.

Halvat lennot

Halvat lentohinnat takaisin. Blue1 aloittaa huhtikuussa Oulu-Helsinki lennot. Hinta on 39 €/suunta ! Ainakin pari kuukautta lennetään noilla hinnoilla. Neljä vuoroa päivässä. Töitä tiedossa myös takseille. Lentokentän liikenne on Oulun takseille huomattava työllistäjä. Päivävuoron aikana lentokentän kyytejä tulee useita. Parhaimpina päivänä tulee kentällä käytyä jopa kymmenkunta kertaa.

Tänään ei mennä kentälle, eikä huomenna. Maanantaina taas.

Lottovoitto !

Lauantaina uumoilin lottovoiton osuvan kohdalleni lauantain arvonnassa. Enkä turhaan haikaillutkaan, ei aivan päävoittoa, mutta 5 x 4 oikein, rahaakin vajaa kuusikymppiä. Jippii. Siitä se alkaa, tällä viikolla luultavasti panen paremmaksi.... Kerron teille sitten myöhemmin. Pieni vihje lauantaiksi: numero 2 on varmasti mukana rivissä.

Huomenna vapaata.

Tipit

Suomessa tippien eli juomarahojen antaminen ei ole kovin yleistä. Tänään oli siitä ihmeellinen päivävuoro, että tippiä tuli yhteensä yli kymppi, jopa aamun ensimmäinen kyyti, vanhempi rouvashenkilö maksoi kympillä vajaan yhdeksän euron kyydin ja lupasi loppurahat kuskin kahvihetken rahoitukseen. Meninkin samantien Shellin baariin viettämään päivän ensimmäistä kahvitaukoa. Panin myös omistani yhden euron hedelmäpeliin ja onnetar oli siinäkin suosiollinen, sillä eurolla tuli kymppi voittoa. Hallelujaa ! Tänään pitänee lotota, tuurit tuntuu olevan kohdallaan. Kerron teille sitten huomenna jos minusta tuli miljonääri. Tai en tiä kertosko sittenkään. Tehän voitte tulla vaikka kateellisiksi.

Nyt iltaa ja lottoarvontaa odottelemaan. Enää kolme ja puoli tuntia.

Heleperin haltuun.

Paljakka

Hiihtoloman kunniaksi kävimme tänään Paljakassa. Oikein mukava hiihtokeskus, ei pahemmin tungosta eikä hissijonoja. Hinnatkin edullisempia kuin esim. Rukalla. Muutama kuva. Tänne mennään toistekkin paremmalla ajalla. Kainuussa on hienoja vaaramaisemia.


Käännöskone

Käännöskone tekee hauskaa jälkeä:

Eilisen tekstin käännös:

Minkälainen entrepreneur mend oveensa moisen sign?? Today last semmonen osu silmiin Kalajoen Shellillä. Very mercurial garage tien during. Nor ole ainut site , where am wizard nähnyt. Sign text melted be samantien : Hushus menkää away paying asiakkaat , no we care your rahojanne. That semmosia.

Meillä ei voi maksaa Visa Electronilla !

Minkälainen yrittäjä laittaa oveensa moisen kyltin ?? Tänään viimeksi semmonen osu silmiin Kalajoen Shellillä. Erittäin vilkas huoltoasema 8-tien varrella. Eikä ole ainut paikka, missä olen noita nähnyt. Kyltin tekstihän vois olla samantien: Hushus, menkää pois maksavat asiakkaat, ei me haluta teidän rahojanne. Että semmosia.

Heleperin haltuun.

Nettivahti

Jyväskyläläinen Codewise Oy on rakennellut kotimaisen Nettivahti ohjelman. Ohjelman avulla voidaan sulkea pääsy esim. porno- ja väkivaltasivuille. Pikaisesti kokeiltuna ohjelma tuntuu toimivan oikein hyvin. Suositeltava hankinta jokaiseen lapsiperheeseen.

Toisin kuin markkinoilla olevat ulkomaalaiset sovellukset, Nettivahti suodattaa tehokkaasti myös suomenkielisen ja muun eurooppalaisen materiaalin. Myös itse ohjelmisto, käyttöohjeet ja ylläpidon tuki ovat luonnollisesti suomenkielisiä.

Nettivahdin avulla koneen tekninen tietoturva lisääntyy merkittävästi. Nettivahti sulkee tehokkaasti mainostus-, seuranta,- ja soitto-ohjelmia itsekseen asentavat ja viruksia levittävät internetsivut.

Tutkimukset osoittavat että tiedostojenjako-ohjelmistoissa eli ns. P2P-sovelluksissa jaettavasta materiaalista yli puolet on lapsille ja nuorille haitallista. Nettivahti tarjoaa mahdollisuuden tiedostojen jako-ohjelmistojen, kuten esimerkiksi Kazaan käytön rajoittamiseen.


Lataa täältä 10-päivän kokeiluversio.

Viinanmaistajaksi

Jalasjärveläinen viinatehdas Pramia hakee lehti-ilmoituksilla viinanmaistajia. Voisi melkein ennustaa, että hakemuksien tulva on melkoinen. Nyt kaikki joukolla työhakemusta väsäämään. Hyvä julkisuustemppu.

Aleksis K on pakinassaan sitä mieltä, että kansanedustajilta pitäisi ottaa taksinkäyttöoikeus pois. Rahansäästön lisäksi toimesta olisi etua siinäkin mielessä, että kansanedustajat eivät ehtisi joka paikkaan tekemään kalliiksi käyviä päätöksiään ja valtion varoja säästettäisiin.

Heleperin haltuun

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP