Uusinta Veteraanipäivän kunniaksi

Veteraanin iltahuuto

Rannalle himmeän lahden aurinko laskenut on.
Kutsu jo soi iltahuudon, taakka jo laskettu on.
Taattoa muista sa silloin, askel jo uupunut on.
Lapset ja lastemme lapset, teidän nyt vuoronne on.

Hoivatkaa, kohta poissa on veljet, muistakaa: Heille kallis ol' maa.
Kertokaa lastenlapsille lauluin: Himmetä ei muistot koskaan saa!

Hymni soi holvissa hiljaa, tummana kaipuuta soi.
Aika on korjannut viljaa, sarka jo kynnetty on.
Ammoin me marssimme kahden, tulta löi taivas ja maa.
Rannoilta Äänisen lahden kelle nyt kertoa saa?

Hoivatkaa, kohta poissa on veljet, muistakaa: Heille kallis ol' maa.
Kertokaa lastenlapsille lauluin: Himmetä ei muistot koskaan saa!

Laineissa Laatokan mahti, kahlita kenkään ei voi.
Veljet sen rantoja vahti, konsa on koittava koi?
Ylväänä Karjalan heimo tuskansa kantanut on.
Maaäiti suojaansa sulkee, vartija poissa jo on.

Hoivatkaa, kohta poissa on veljet, muistakaa: Heille kallis ol' maa.
Kertokaa lastenlapsille lauluin: Himmetä ei muistot koskaan saa!

Kuunnelkaa joskus jos ette ole kuulleet. Pieni näyte
Oulun sotaveteraanikuoron & Pohjan Sotilassoittokunnan esityksestä (Real Player tiedosto). Tarkempia tietoja äänitteistä.

Kumirätti suussa

Hammashoito yliopistolla jatkuu. Opiskelijat on opinnoissaan edenneet siihen vaiheeseen, että juurihoidon tekeminen on sallittua. Tältä se näyttää kun kuminen rätti työnnetään suuhun pariksi tunniksi.




Rätillä on pari tarkoitusta, estää neulojen ja muiden irtoesineiden putoamista kurkkuun ja pitää hoidettava hammas kuivana.

Vielä pari kertaa ja purukalusto pitäs olla kunnossa.

Ilmainen langaton verkko koko Ouluun

Oulun kaupunginvaltuusto päätti juhlakokouksessaan rakentaa seuraavan kolmen vuoden aikana koko kaupungin kattavan ilmaisen 400 wlan-tukiasemaa käsittävän verkon. Hurraa

Onko sairastaminen pahe ?

Iisalmessa kerrotaan, että kansalaiset sairastavat kaupunkinsa talouden kuralle. Seniorikansalainen Savosta kirjoitti asiasta oman kommenttinsa:

Onko sairastaminen pahe?

Aprillipäivän aattona otsikoitiin sanomalehdessä näyttävästi neljällä palstalla, että kaupunkilaiset sairastavat rakkaan kaupunkinsa kuralle. Monet pysyvästi tai tilapäisesti sairaat olivat saada sätkyn ja tunsivat piston sydämessään. Tykytyksiä se aiheutti jopa nuorille ja terveillekin. Piti oikein tunnustella itseään. Onhan sitä itsekullakin nuhaa ja mahanpuruja ja joskus muitakin vaivoja. Otsikko herätti oitis ajatuksia.

Välittömästi tuli mieleen kaverini matkakertomus. Hän oli käynyt turistimatkalla unionin eteläosissa ja poikennut myös Gipraltarilla. Siellä on kuulemma paljon turisteille tarjottavaa. On myös joukko apinoita, joiden kanssa jotkut ovat jopa sanoneet käspäevee. Olipa joku ollut kuulevinaan tervehdittävän apinan sanoneen selvästi hyvvee päevee. Kerrottiin, että apinayhdyskunnassa kuolee vuosittain kymmeniä yksilöitä. Uusia syntyy saman verran, joten jäsenvahvuus pysyy vakiona. Erikoisuus on se, ettei vainajia koskaan löydetä. Suorittavatko apinat ?itsensä hävittämistempun??

Kenties edellä mainitun kohuotsikon laatija on mielessään harkinnut jotakin samanlaista toimenpidettä. Nerokasta! Ei enää terveydenhoito-ongelmia eikä huolta kaupungin talouden kuraantumisesta. Sinne vain opintomatkalle, asioistamme päättäjät ja mielikuvitusrikkaat otsikoiden laatijat!

Toivoo
Nuhanenä

Taksin automaattinen ennakkotilaus lentokentälle

Oulun Aluetaksi on aloittanut ensimmäisenä maailmassa lentokentän automaattisen taksin ennakkotilausjärjestelmän koekäytön. Kokemuksia on toistaiseksi vähän. Kätevä systeemi jos pelaa. Seurataan.

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP