Idän ihmeitä


Savossa ja itäisemmässä Suomessakin voi törmätä ihmeisiin. Vai mitä sanotte tästä Kuopion torilla sijaitsevasta Kansainkauppa Supertuotemyynnistä, ollut vakiokalustoa kuulemma jo useamman vuoden.





Kuopiosta löytyi myös pohjanoteeraus kesäteatteri rintamalle "Aapelin Iltamat", Iltamien irvikuva, kiertäkää kaukaa, jos liikutte sielläpäin. (nimimerkki kympillä tylsyyttä.)

Kuopio on muuten oikein kaunis ja mukava kaupunki.


Samaa ei voi sanoa Joroisista, jonne sopii hyvin sanonta "Ei lämmin luita riko eikä terva mieltä kiännä." Tuli näet helteillä yövyttyä paikallisessa hotelliksi itseään nimittävässä Joronjäljessä. Huoneessa oli yöllä 35 astetta lämmintä, ikkunoita ei saanut auki, pieni pöytätuuletin ei siinä saunassa paljon viilentänyt. Vastaanottoon asiasta valitettaessa kommentti oli vain " Tiiliseinät ne varastoi tuota lämpöä." Prkele, jos asia on kerran etukäteen tiedossa, hommaisivat kunnon ilmastoinnin kun kerran ovat hotellinpitäjiksi ruvenneet.


Ihmeitä riittää. Kolin maisemat ovat vertaansa vailla. Eipä ihme, että kuvataiteilijat Eero Järnefelt, I. K. Inha ja Pekka Halonen viihtyivät aikanaa Kolin maisemissa. Webkamerakuvaa Kolilta.






Yksi kummallisimmista Savon ihmeistä on Varkaudessa majaansa pitävä Mekaanisen Musiikin Museo. Kymmenen euron pääsymaksulla saa katseltavaa ja kuunneltavaa koko rahan edestä.
Ääninäytteitä museon soittimilla.

Tätä paikkaa ei kannata ohittaa. Avoinna melkein ympäri vuoden, jouluntienoilla muutaman kuukauden huoltotauko.

Paljon muitakin ihmeellisiä asioita Savossa ja Itä-Suomessa on. Niistä enemmän joskus toiste.

Pohjanmaalla

Pohjanmaalla reissatessa näkee monia suuria asioita. Pienessä Kristiinankaupungissa on yksi Suomen suurimpia kenkäkauppoja, Kenkä Pihlaja. Kenkiä on niin, että heikompia hirvittää, ja joka kesä ainaskin yhdet kengät tulee itsellekin ostettua. Kannattaa poiketa, jos sielläpäin liikutte.



Tuurissa löytyy kanssa yksi suuri ihme. Keskisen kyläkauppa ja kaupan takapihalle rakennettu valtava keltainen hotelli torneineen



Näkemisen arvoinen tämäkin, hotellin vieressä on kyläkaupan löytöosasto. Halavalla lähtee hyvää tavaraa liikenteeseen.






Härmässä sijaitsee seuraava Pohjanmaan suurihme. Powerpark huvipuistoalue ja sen sisäkarting, joka lienee Euroopan suurin.



Ei ihme, että Etelä-Pohjanmalla sanotaanki "Hyvin menöö ja menis paremminki jos tohtiis päästää"

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP