Taksikalustoa Chiang Maissa Thaimaassa

ET viettää aikaa toistaiseksi Chiang Maissa Thaimaassa. Paikallista henkilökuljetuskalustoa on monensorttista.

TukTuk

Kolmipyöräinen avomallin taksi, erittäin yleinen Thaimaassa. Hinnat 30 THB ja ylöspäin riippuu lähinnä tinkaustaidoistasi. Hinta kannattaa sopia aina etukäteen. Liikkeellä on myös jonkun verran polkuvoimalla toimivia riksoja lyhyille matkoille.


















Songthaew


Katettu pickup on yleisin julkinen kulkuväline Chiang Maissa. Takaosassa on kaksi penkkiä, josta tulee kuljettimen nimikin (Songthaew=kaksi penkkiä).

Kyytiin pääset kun heilautat kuskille kättä missä tahansa kadun reunalla. Kerrot kuskille mihin olet menossa, ja hyppäät kyytiin jos kuljettaja tuntuu olevan suostuvainen. Jos ei passaa odottele seuraavaa, kauaa ei tarvitse koskaan odotella. Joillakin on jonkinmoinen reitti, mitä ajellaan, mutta poikkeaminen reitiltä kyllä onnistuu, varsinkin jos ei ole muita matkustajia. Kun haluat jäädä pois kyydistä painat vain soittokelloa ja menet maksamaan. Hinnat alkavat 15 THB (n.0,35 €) ja riippuvat matkustajamäärästä ja matkan pituudesta. Kaupungin kätevin systeemi. Autoja on liikkeellä tuhansia, joten kyyti löytyy aina.
















Mittaritaksit


Normaaleja mittaritaksejakin kaupungista löytyy. Mittari autoissa tuntuu olevan kyllä koristeena. Sitä ei käytetä ja matkan hinta onkin aina syytä sopia etukäteen. Esim. kyyti lentokentältä kaupunkiin voi maksaaa jotain 100 ja 200 THB väliltä riippuen tinkaustaidoistasi. Virallinen taksa on luokkaa 40 THB ensimmäiset 2 km ja senjälkeen 5 THB/km.

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP