Kysymyksiä

Pari kysymystä oli kolahtanut laatikkoon.

MN kyselee:

Mahtuuko taksimatkustajien kirjavaan joukkoon usein myös niitä, jotka meinaavat livistää maksamatta matkaansa ?

Tämmösiä juoksukyytejä sattuu aina sillon tällön. Omalta kohdalta muistuu mieleen tapaus, jossa keskustasta tuli yöllä kyytiin neljän hengen seurue. Osa asiakkaista jätettiin matkan varrella kyydistä pariinkiin paikkaan. Poisjääneet kyselivät omaa maksuosuuttaan, mutta viimeksi kyytiin jäänyt tyyppi lupas reteesti, että hän maksaa lopuksi koko summan. Päästiin sitten yli kymmenen kilsan päähän keskustasta ja ajettiin ostarin pankkiautomaatille, josta piti nostaman kyytirahat. Kaveri meni mallin vuoksi automaatille räpeltämään, mutta livisti siitä äkkiä juosten läheiseen mettään. Sen koommin en ole kaveria nähny. Naama on kyllä edelleen mielessä.

Toinen tapaus sattu kun asiakas oli kiireinen ja hänen mielestään taksi ei tullut tarpeeksi nopeesti. Urputusta taksin hitaudesta kuulu takapenkiltä koko matkan ajan. Perille päästyä tyyppi ilmotti ykskantaan, ettei hän mitään näin hitaasta palvelusta maksa. Hyppäs ulos autosta ja ison kerrostalon ovesta sisään. Ovi oli lukossa, joten ei päässyt edes perään. Annoin asian olla vaikka poliisi ois voinu ehkä asiassa olla avuksi. Tapauksesta kului hieman toista vuotta ja sama mies sattu tolpalta kävelemään kyytiin. Muistin heti kasvot ja kohdeosoitekin oli sama kuin edellisellä kerralla. Kysyin muistaako hän jääneensä edellisen kyydin velkaa. Hämärä muistikuva löytyi ja anteeksipyyntöjen kera myös edellisen kerran saamatta jäänyt maksu korkoineen kilahti kassaan.




Millaiset ovat taksikuskin vuorot? Milloin alkaa aamuvuoro, milloin alkaa yövuoro?

Säännöllisen epäsäännölliset. Aamuvuoroon mennään yleensä klo viiden ja seitsemän välillä ja lopetellaan viiden kuuden maissa. Yövuorot alkaa viiden kuuden maissa ja kestää aamulla viiteen kuuteen. Joskus viikonloppuisin on myös lyhyempiä yövuoroja esim. 22 - 05. Lisäksi ainakin Oulussa on myös aamuisin vuoroja, jotka alkaa 5.30 ja loppuu klo 11.




0 comments:

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP