Puhelinmyyjä

Taksikuskin ystävä on puhelinmyyjä, joka asioi yritysten mainos- ja markkinointiasioista vastaavien henkilöiden kanssa. Useimmiten pienissä yrityksissä henkilö on yrittäjä itse.

Puhelimessa kuullut kommentit ovat monesti sitä luokkaa, että ihmetyttää miten moiset yrittäjät ja muut vastaavat voivat olla niin huonosti käyttäytyviä. Suurin osa vastaajista on toki asiallisia ja tiedonhaluisia uusista asioista ja mahdollisuuksista hankkia uusia asiakkaita ja sitä kautta lisämyyntiä yrityksen kassaan. Seuraavassa muutamia poimintoja vastauksista.

- Soitto hammaslaboratorioon. Puhelimeen vastasi naishammasteknikko. Esittelin itseni ystävällisesti ja asiallisesti. En kerennyt esittää asiaani, kun tuli tyly vastaus ”Jos myyt mainoksia, niin en osta” Klonks. Puhelin lyötiin korvaan. Mitenkähän täti hoitaa omat asiakkaansa.

- Soitto valtakunnalliselle kuntosaliketjun markkinointipäällikölle: ”Me emme lähde mihinkään maksullisiin ilmoituksiin mukaan. Meille on ihan sama vaikka poistatte meidät kokonaan hakemistostanne” Tarjoavatko he asiakkailleen sitten mahdollisesti ilmaisia palveluja.

- Soitto valtakunnalliseen lääkärikeskukseen ”Oulu on vain pieni sivutoimipiste. Me lähetämme kyllä omille asiakkaillemme lehteä. Vastasin, että minä en ainakaan ole saanut yhtään, olen ollut asiakkaana pari vuotta ja tuonut teidän klinikkaanne tuhansia euroja. Nyt oli kiire vastata: Niin, lähetämme niitä vain tietylle alueelle”. Kiitos. Puhelu lopetettiin siihen. Lähetin sähköpostilla palautetta epäkohteliaasta vastaanotosta. Vastausta ei tullut.

- Soitto tilitoimistoon. Ensin kävin asioimassa tilitoimistossa muissa merkeissä omistajan rouvan kanssa. Ensin istutettiin tuoliin vartiksi ja sitten ei ollutkaan aikaa. Soitin parin päivän päästä uudestaan. Tyly vastaus: ”Asia saa jäädä roikkumaan!” Nyt kiire. Klonks.

- Soitto kauneushoitolakoulun johtajattarelle. ”Otan perustiedot” Erehdyin esittelemään muitakin vaihtoehtoja. ”Onpa kallista, en ota mitään” Klonks.


- Soitto hammaslääkärille: ”Asiakkaita jo nyt liikaa” ”Meidän asiakkaamme ei surffaile netissä” No, minkä ikäisiä he ovat? Yli 45-vuotiaita.

Tämmösiä tällä kertaa.
Lisää näitä huomenna.

Nyt ajoon.

0 comments:

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP