Vapaat loppu

Yli viikko vapaata takana. Ylösnousu viideltä tuntuu nihkeeltä. Nousin kuitenkin.

Tiesittekö muuten, että auton keksijä onkin Da Vinci ?

Helsingin taksipula

Helsingin Sanomissa oli eilen juttu pääkaupungin aamuisesta taksipulasta. Samaan aikaan ihmiset jonottavat hotellien ovilla ja keskustan taksitolpilla, vapaat taksit sensijaan jonottavat laitakaupungin taksitolpilla ja lentokentällä. Syyt moiseen epätasapainoon löytyvät taksikuskien palkkauksesta. Kuljettajan palkkahan perustuu pelkkään provisioon, noin 35 % kassasta(alv 0%). Yksikään kuski ei vapaaehtoisesti haluaisi viettää aikaansa istumalla ruuhkassa odottelemassa, jolloin palkkaakaan ei kerry.

Oulussa ruuhkat ei ole lähelläkään Helsingin tasoa (onneksi). Kieltämättä tiettyihin aikoihin Oulunkin ahtaassa keskustassa joitakin risteyksiä mielellään välttelee. Liikennevaloissa istuskelu käy hermon päälle. Itse tykkäänkin sunnuntain päivävuoroista arkipäiviä enemmän. Ajoja on melkein yhtä paljon eikä ruuhkista tietoakaan.

Tämä viikko on kulunut taksihommista lomaillen. Ensi viikolla jatketaan.

Laitetaan tähän loppuun vielä totuuksia tosimiehestä ja liikenteestä.

Tosimies liikenteessä

- Tosimies ei tee virheitä.
- Tosimies ei jää liikenteessä jalkoihin.
- Tosimies ei odota bussia vaan ajaa aina taksilla.
- Tosimies menee aina etupenkille.
- Tosimies kysyy aina miten taksikuskilla on ollut keikkaa.
- Tosimies kysyy aina onko taksikuski renki vai isäntä.
- Tosimies ei koskaan ole jonossa ensimmäisenä.
- Tosimies ohittaa aina.
- Tosimies ei pysähdy kahvitauolle.
- Tosimies ei koskaan istu kyydissä selvinpäin.
- Tosimies pyöräilee kävely-, pyörä- ja autotiellä.
- Tosimies ei koskaan pidä liivejä kunnolla kiinni.
- Tosimiehelle tuuli ei koskaan ole liian kova.
- Tosimiehestä kaikki muut autoilijat ovat keskimääräistä huonompia.
- Tosimiehen auto on erikoisvarusteltu.


Kierikki

Sunnuntaiajelulla pistäydyttiin Yli-Iissä ja siellä Kierikissä, kivikauden elämää esittelevässä keskuksessa. Mielenkiintoinen paikka. Kierikissä on Kivikaudella elänyt noin 150 ihmistä, kun koko Suomen alueella oli siihen aikaan noin 10000 asujaa. Melkoinen metropoli aikoinaan.



Standup

Ravintola Dupontin lavalla Oulussa eilen harvinaista herkkua näillä leveysasteilla.



Hervottoman hauskat standupmiehet: Jaakko Saariluoma ja Mika Eirtovaara. Ja kyllä me naurettiinki.

Aamu

Aamu tuli yllättävän äkkiä. Ei mennyt kun neljä tuntia ja kello soi.

Kärpät Oulun torilla.

N. 25 000 ihmistä oli torstai-iltana kerääntynyt torille.

Kärpät on mestari !!

Mestaruus !!Kaleva.plus.urheilu

Pääsiäinen tulee

Oletko valmis?

Oululaista katoavaa kansanperinnettä:
Pääsiäistaikoja ja ennusmerkkejä.

- Jos näkee pääsiäisviikolla kolme kertaa oulunseutulaisen it-miljonäärin (esim. Lesonen, Terentjeff)niin tulee itsekin miljonääriksi tuota pikaa. (ite oon nähnyt jo kaksi kertaa.)

- Jos kiirastorstaina tarjotaan ruoaksi rössypottuja niin loppuvuonna ei pääse nälkä yllättämään.

Jos Toripolliisin vieressä on pitkänä perjantaina puolen yön aikaan lumetonta niin heinäkuussa ei tänä vuonna takatalvi yllätä.

- Jos näkee Hailuoto-laivan Oulun torinrannassa pääsiäisenä niin kannattaa mennä heti pääsiäisen jälkeen optikolle.

- Jos Kärpät voittaa TPS:n kolme kertaa pääsiäisviikolla niin Turkuun tulee maansuru ja Ouluun melko varmasti mestaruus.

Jos Oulun torinranassa on yksikin ravintolalaiva näkyvissä pääsiäisenä, niin jäät ei ole vielä sulanu, muuten se ainutkin ois menny pohjaan.

Kärpät on rautaa !

Finaaliin !

Kuri on höltynyt

Nimittäin kännykkäkuri autoa ajettaessa. Tänäänkin bongasin liikenteessä ainakin kahdeksan känny korvalla ajelevaa gsm-terroristia, jotka täysin edesvastuuttomasti ja muiden tielläliikkujien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista piittaamatta rikkoivat julkisesti Suomen eduskunnan kaikessa viisaudessaan meidän kaikkien yhteiseksi turvaksi säätämää lakia. Ja mitä tekee virkavalta ? Ei yhtään mitään. Tänäänkään en nähnyt yhtään pidätystä enkä sakotustilannetta. Poliisiautoja ei näkynyt kadunkulmissa vahtimassa autoilijoiden käytöstä.
Yksikin mies puhui kännykkäänsä ja sen lisäksi kaivoi nenäänsä ja sytytti tupakan sekä kampasi tukkansa. Ja kaikki tämän vain yksien punaisten valojen aikana.

Valtiohan saisi valtaisat rikesakkotulot pienellä vaivalla jos kännykieltoa liikenteessä vain valvottaisiin tehokkaasti. Ehdotankin, että kansalaiset rupeavat kuvaamaan kamerakännyköillään noita älykääpiöiden sivupersoonia, jotka täysin tunteettomasti ja ilman mitään omantunnontuskia saattavat aiheuttaa sanoinkuvaamattomia kärsimyksiä pienten lasten vanhemmille ja heidän lapsilleen aina neljänteen sukupolveen saakka. Kuvat lähetetään autonromujen rekisteritietojen kera valtionsyyttäjän toimistoon, jossa ryhdyttäköön lain sallimiin ankariin toimenpiteisiin tämän syöpäisen ja ällöttävän tavan kitkemiseksi kansankunnan ketkujen ja kännyterroristien mielistä.

Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta.
Ei oikeutta saa, ken ei vaadi.

Urheiluharrastuksia

Urheilua viimeaikoina on harrastanut yläkerran naapuri, en minä. Hänkin harrastaa lähinnä öisin. Lajivalikoimasta ei tällä kertaa ole täyttä selvyyttä. Äänistä päätellen ainakin moukarinheitto ja painonnnosto ovat mielilajeja. Moukaria kuulutaan ensin heittelevän ja sitten se raahataan lattiaa pitkin takaisin heittopaikalle. Painonnostosta taas kielivät aikamoiset jysähdykset kun rautaa tippuu pään päältä lattiaan ja samaan aikaan kunnon karjaisu, joka kuten yleisesti tiedetään, auttaa suoritustason lisäämisessä.

Kello viisi- aika lähteä ajoon.

Tiesittekö muuten, että 3/4 suomalaisesta kattaa 75% väestöstä.

Siinäpä ajattelemisen aihetta lauantaille.

Kärpät on rautaa !

Eniro - Henkilöhaku

Eniron henkilöhaku jälleen toiminnassa. Palvelussa on vain 25 sentin kertaluonteinen maksu. Kätevää.Eniro - Henkilö

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP