Hautajaiset

Viikonloppuna kävin Tampereella hautajaisissa. Syöpäpirulainen oli saanut ikätoverin kehon valtaansa, seurauksena oli valitettavan ennenaikainen poismeno. Humanisti ja hyvä ystävä saateltiin viimeiselle matkalle. Olin ensimmäistä kertaa mukana hautajaisissa, jossa ei ollut kirkollisia menoja. Siunaustilaisuus oli kaunis ja vaikuttava, ei puheita, pari musiikkiesitystä, sukulaisten ja ystävien (runsaasti) kukkatervehdysten jättö.

Suomalaisella klubilla syötiin ja muisteltiin ystäväämme Peekeä. Lopuksi kokoonnuttiin vielä vainajan kotiin viettämään iltaa ystävien seurassa. Itse lähdin hotelliin nukkumaan jo puoliltaöin, sinnikkäimmät jatkoivat valvojaisia kuulemma aamuun saakka. Osa muistelijoista oli jo siinä vaiheessa semmosessa kunnossa, että muistelutilaisuuden muistaminen seuraavana päivänä oli varmasti täyttä tuskaa.

Vaatenaulakon tippuminen ja kaikkien n. 50 hautajaisvieraan päällysvaatteiden leviäminen eteisen lattialle ei enää ketään hätkäyttänyt. Muutamalle jalkojensa kontrollin menettäneelle kasasta tuli oiva pehmennys heidän rojahdellessa pitkin pituuttaan suorin vartaloin, välillä eteen ja välillä taaksepäin matkalla vessaan tai minne ikinä sattuivat sillä hetkellä olemaan matkalla.



Jos hautajaisista voi käyttää ilmaisua hauskat hautajaiset, nämä oli sellaset. Peeke taisi katella meininkiä hyväksyvästi. Kalja kasvon kaunistaa kuten edesmenneellä toverillamma oli aikoinaan tapana sanoa. Samanlaiset vois haluta itsellekin kun se aika koittaa.


Mikrobitti 11 nettijatkoissa käsitellään blogeja. Muutamia on mainittu erikseen nimeltä, yksi niistä Taksikuski. Poing....Tuo ääni lähti paidannapista, joka lensi kattoon kun Taksikuski röyhisti karvaista rintaansa. Se on se elin siinä hyvinkehittyneen keskivartalon yläpuolella.

Hampaita

Toinen kerta yliopiston hammaslääketieteen laitoksella hammashoidossa oli tänään. Tarkastus tehtiin loppuun ja sitten opeteltiin vielä hampaiden oikeaoppista puhdistusta. Hammaslankaa tarttis käyttää, joo. Ens kerralla aletaan tosi toimiin, hirvittää. Reikiä löytyi pari kappaletta. Tältä ne näyttää. Hampaat nimittäin.

Ankara asiamies

Lylyn vaalimainos poikkeaa muista vastaavista.

Törkeää

Ristijärvellä piilotelleet espoolaispojat haettiin väkivalloin parinkymmenen poliisin ja muiden viranomaisten toimesta. Eikö jumalauta poliiseillakaan ole muuta tekemistä kuin jahdata kahta halutonta lasta, jotka ovat selvästi ilmaisseet halunsa jäädä äitinsä luo.

Pahoinpitelyt ja muut henkirikokset ovat jokapäiväistä luettavaa lehdistä. Poliisin voimavaroja voisi paremminkin käyttää niiden estämiseen ja selvittämiseen.
Puhumattakaan liikenteessä ajelevista kännykkärikollisista. Välinpitämättömät ja muista piittaamattomat huligaanit vain jatkavat känny korvalla, ei tietoakaan handsfreestä. Jos nuokin parikymmentä poliisia olisivat jalkautuneet vaikka Kajaanin keskustaan samaksi aikaa, mitä heillä kului Ristijärvellä vaarallisia veljeksiä kiinniottamassa, valtiolle olisi saatu tuhansien eurojen lisätulot sakottamalla kännykkäkriminaaleja.

Kyllä kansa tietää!

Hammashoitoa

Jokin aika sitten huomasin lehdessä ilmoituksen, että yliopiston hammaslääketieteen opiskelijoille haetaan potilaita. Jokin hulluuden puuska tai masokismikohtaus iski ja soitin numeroon, kutsuivat tarkastukseen. Suusta löytyi tarpeeksi vikoja, joita nuo aloittelevat opiskelijaplantut voisivat alkaa tiirailla ja tökkiä terävillä instrumenteillaan. Eilen olin eka kertaa vastaanotolla. Opiskelijoita oli paikalla kolme, kaikki nuoria, vähän yli kakskymppisiä, yksi oli ulkomaalainen vaihto-opuskelija. Hän lähinnä tarkkaili. Olin heidän ensimmäinen ihka oikea potilaansa. Tähän saakka oli harjoiteltu vain keinopäillä ja suilla. Lievää epävarmuutta otteissa oli, mutta yllättävän hyvin selvittiin. Asiassa edettiin pienin askelin, välillä opettaja tuli tarkastamaan mitä oli tehty. Kaksi ensimmäistä kertaa on lähinnä tarkastusluonteisia, sitten päästään asiaan. Poraamaan, eka kertaa. Huh. Mitähän syntejä alitajunta haluaa sovittaa kun pani minut sinne soittamaan ?
Palataan asiaan.

Nyt pitkästä aikaa viikonloppuajoon. Ajovuoro alkaa klo kuusi.
Heleperin haltuun.

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP