Eläimiä Thaimaalaisessa Talossa

Asuminen thaimaalaisessa omakotitalossa muistuttaa joskus asumista eläintarhassa. Kaikenlaisiin ötököihin on syytä varautua. Suurimpia sisätiloissa näkemiäni eläimet ovat gekkot. Niitä näkyy päivittäin vilistämässä pitkin seiniä ja kattoja. Gekko on ilmeisesti maailman paras kiipeilijä ja hyödyllinen ihmiselle koska käyttää ravinnokseen kaikenlaisia pikku ötököitä. Gekkoja näkyy monenkokoisia, suurin sisällä näkemäni oli noin parikymmentä senttiä pitkä, joskus näkyy myös todella pieniä, noin kahden sentin mittaisia.


Muita eläintarhassamme viihtyviä lajeja ovat mm.hämähäkit (joskus tosi isoja), sekalaiset hyönteiset, joiden nimistä ja lajeista ei ole aavistustakaan, muurahaiset (isoja ja pieniä). Isoja muurahaisia näkee harvemmin, mutta sitä useammin pieniä n.1,5 mm mittaisia murkkuja, tutkimuksieni mukaan laji on englanninkieliseltä nimeltään Ghost Ant (Tapinoma melanocephalum). En tiedä onko näistä ihmiselle varsinaista haittaa. Inhottavia ne kuitenkin ovat, varsinkin minunlaiselleni muurahaiskammoiselle kaupunkilaispojalle.

Välillä nämä pikku inhotukset vetäytyvät omiin koloihinsa ja niitä ei näy, mutta unohdapa vaikka tyhjäksi juomasi teemuki, johon olit laittanut hunajaa, pöydälle. Huh, vartin päästä mukissa saattaa olla noin miljoona pikku ghost anttia hakemassa hunajaa. Katkeamaton jono kuljettaa hunajaa jonnekin seinänrakoon, ilmeisesti kuningattaren ravinnoksi.

Aiemmin suihkuttelin Raidia seinänrakoihin. Löysin kuitenkin thaimaansuomalaisen blogista hyvän neuvon, joka tuntuu todella tehoavan. Koululiidun näköistä murkkujen torjunta-ainetta löytyi kylän torilta, hinta oli hirmuiset 5 bahtia, noin 10 senttiä.

Isoja murkkuja näkyy harvemmin, eilen kuitenkin oli ilmeisesti jossain pesässä sattunut joku häiriö ja koko asujaimisto oli päättänyt suunnata matkansa meidän keittiöön. Kävin keittiössä n. klo 13 ja en huomannut mitään erikoista, klo 13.30 menin uudelleen ja koko keittiö oli täynnä kaikenkokoisia muurahaisia, niitä oli pitkin seiniä, lattioita ja joka paikassa. Ei muuta kuin Raidipurkki käteen ja tuhoamaan. Vartin päästä pääsi lakaisemaan lattialta raatoja ja niitä oli paljon.

Ötökkäkuvat Wikipediasta

0 comments:

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP