Bileet Suvarnabhumissa

28.11. klo 21.45

Thaimaassa odotellaan edelleen jotain tapahtuvaksi. Se on selvää, että Bangkokin lentokenttä ei aukea tänä viikonloppuna, jos ihmeitä ei tapahdu.

Kentän valtaajat pitävät Suvarnabhumissa omia bileitään, suoraa lähetystä voi seurata täältä

linkki suoraan streamiin

Hälytystila Bangkokin lentokentille

27.11. klo 13.50

Thaimaan hallitus on julistanut hälytystilan kummallekin Bangkokin lentokentälle.
Päätös merkinnee, että poliisi saa valtuudet poistaa mellakoitsijat kentiltä joko hyvällä tai pahalla.

Suvarnabhumi on luvattu aukaista liikenteelle 29.11. klo 6.

Thaimaassa odotellaan

27.11. klo 10.30

Thaimaassa odotellaan monenlaista:

  • Tuleeko sotilaiden vallankaappaus, huhut kaappauksen mahdollisuudesta ovat voimistuneet torstaipäivän aikana. Aiemmin armeijan päällikkö Kenraali Anupong Paochinda on ilmoittanut, ettei armeija sekaannu tilanteeseen. Eilen kenraali kuitenkin kehotti hallitusta hajottamaan parlamentin ja järjestämään uudet vaalit. Pääministeri ei kuitenkaan ehdotukselle lämmennyt.
  • Mielenosoittajat odottavat Bangkokin lentokentällä, mitä hallitus päättää tänään kokouksessaan pääministerin kotona Chiang Maissa. Eroaako hallitus kuten lentokentän valtaajat ovat vaatineet vai julistetaanko maahan hälytystila?
  • Suomalaiset matkailijat odottavat Bankgokin hotelleissa kotiinpääsyä. Finnair on luvannut maksaa yhden yön majoituksen hotellissa. Kentän valtaus saattaa kuitenkin jatkua pitkäänkin, mitä sitten? Suomeen menijät lisääntyyvät joka päivä sadoilla uusilla odottajilla. Maksaako Finnair heillekin yhden yön majoituksen vai mitä?
  • Tavalliset thaimaalaiset odottavat myös, tuleeko sotilasvalta, uudet vaalit, sisällissota vai mitä?
Kuvia lentokentältä

Bangkokin lentokenttä suljettu?

26.11. klo 03.55

Hallituksen vastaiset mielenosoittajat ovat siirtäneet mellakointinsa Suvarnabhumin lentokentälle estäen matkustajien matkan jatkumisen. Koneet eivät laskeudu eivätkä lähde. Tuhansia matkustajia on jumissa kentällä, myymälät ja ravintolat eivät ole auki.

Mielenosoittajat sanovat olevansa odottamassa pääministeri Somchain keskiviikkoista paluuta ulkomailta. Huhut kertovat, että pääministerin kone laskeutuisikin Chiang Main kansainväliselle lentokentälle, josta Somchai siirtyy armeijan kuljetuksella Bangkokiin. Sama lähde kertoo myös, että keskiviikkona maahan tai ainakin Bangkokiin julistetaan hälytystila.

Lentokentällä on jatkuvasti tuhansia mellakoitsijoita, aamuyöllä matkustajaterminaalin ulkopuolella kuultiin muutamia räjähdyksiä.



Muutama tuhat ihmistä, jotka eivät hyväksy demokraattisesti valittua parlamenttia ja hallitusta saa Thaimaassa aikaan sekasortoa. Vaikutukset maan turismielinkeinolle voivat myös olla kohtalokkaat. Tämän vuoden matkailusesonki on juuri alkamassa. Uutisissa joka puolella maailmaa nähdään näiden vastuuttomien hölmöjen aiheuttamaa hysteriaa ja kauhua. Voi vain arvailla kuinka moni muuttaa matkasuunnitelmiaan ja valitsee kohteekseen jonkin muun maan Thaimaan sijaan. Sääliksi käy paikallisia matkailuyrittäjiä.

Thaimaassa on kylmä


Talvi on tullut Chiang Maihin. Aamuisin herätessä lämpömittari näyttää noin 15 astetta ulkona ja myös sisällä on aika viileätä. Aikaisemmin makuuhuoneessa on öisin pitänyt olla joko ilmastointi tai ainakin tuuletin käynnissä, viime aikoina ei ole moisia vempaimia tarvinnut.

Ajokortti Thaimaassa

Kansainvälinen ajokortti kelpaa Thaimaassa, ainakin teoriassa. Käytännöstä ei ole omakohtaista kokemusta. Vajaan vuoden aikana ei ajokorttia ole kertaakaan kysytty. Huhupuheita on kuulunut, että Autoliiton myöntämä kansainvälinen kortti ei ainakaan kaikille liikennevalvojille ole kelvannut.
Kansainvälinen kortti on voimassa yhden vuoden. Omalla kohdalla voimassaolo loppuu tässä kuussa, joten ei muuta kuin paikallista korttia hankkimaan.

Kortin saaamisen edellytyksenä on vuoden oleskelulupa Thaimaahan, joten 30 päivän leimalla kortista ei kannata haaveilla.

Ajokortin hakemista varten tarvittavat paperit ovat

  • passi
  • viisumi
  • todistus asuinpaikasta
  • lääkärintodistus
  • kansainvälinen ajokortti tai oman maan ajokortti, joka on käännetty thain kielelle
Kaikista edellämainituista papereista on syytä olla useita kopioita ja jos haluat ajokortin sekä moottoripyörää että autoa varten kopioita on syytä olla vielä muutama lisää.

Todistuksen asuinpaikasta voi saada joko paikallisesta Immigration toimistosta tai omasta lähetystöstäsi tai konsulaatista.
Onneksi Chiang Maissa sattuu olemaan Suomen Kunniakonsulaatti, jonka erinomaisiin palveluihin lukeutuu myös tämäntyyppisen todistuksen antaminen hintaan 50 THB (n.1,15 €).

Lääkärintodistuksen saa miltä tahansa klinikalta, jossa on lääkäri töissä. Todistuksen hinta oli 50 THB. Todistus on thainkielinen ja siinä todistetaan, että minä en ole hullu, alkoholisti, narkkari, tuberkuloosia sairastava, elefanttitautinen ja muutenkin kykenevä kuljettamaan moottoriajoneuvoa liikenteessä. Tarkkasilmäisiä nämä klinikan lääkärit, kaiken em. tohtori arvioi vilkaisemalla minua kerran tiskinsä takaa ja kysymällä passiani.

Ja sitten ei muuta ajokorttitoimistoon kortteja anomaan. Keskiviikkona aamupäivällä jonoja ei toimistossa juurikaan ollut. Ensin mentiin yhdelle tiskille ja annettiin virkailijatädille koko paperinippu ja pyydettiin käsittelyä sekä auto- että moottoripyöräkorttia varten. Täti viittoili penkille istumaan ja alkoi plaraamaan paperikasaa. Hetken kuluttua hän huomasi, että parista paperista puuttui kopiot. Samassa rakennuksessa onneksi kuitenkin toimii kopiopalvelu. Puuttuvat paperit virkailijalle ja sitten taas odottelemaan.

Vartin kuluttua paperit oli saatu järjestykseen, kaksi samanlaista nippua. Kaikkiin kopioihin ja myös hakemuslomakkeeseen piti vielä laittaa nimmarit vahvistukseksi. Niput kouraan ja vastapäiselle tiskille, jossa jo odotteli näkökokeiden valvoja. Kokeessa piti tunnistaa eri värisiä pallukoita, seuraavaksi testattiin reaktiota kahdella polkimella, syvyysnäköä asettamalla kaksi tappia samalle tasolle ja vielä jotain värivalojen tunnistusta. Kaikista loistavat arvosanat, vaikka sanoin vihreätä valoa monta kertaa keltaiseksi.

Vuorossa oli kassaneiti, joka myös tarkasti, että olin läpäissyt kaikki testit loistavin arvosanoin.
Kaksi ajokorttia, hinta yhteensä 360 THB (8,20 €). Nämä kortit on voimassa yhden vuoden, jonka jälkeen on mahdollisuus saada viiden vuoden kortti.

Seuraava etappi oli virkailija jolla oli pöydällään kamera telineessä ja printteri kortin tulostamista varten. Kuva napsaistiin ja printteri alkoi raksuttaa ja sylkäisi hetken kuluttua sisuksistaan kaksi uunituoretta ajokorttia.

Koko prosessi oli ohi alle tunnissa, tehokasta toimintaa.

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP