Ajatusten aamiainen.

Täältä voit tilata Positiivareiden maksuttoman Ajatusten aamiaisen sähköpostiisi. Piristää kummmasti aamua. Virkistävää vaihtelua kaikenmaailman roskapostien seassa. Tänään pe 1000. aamiainen tarjolla. Ajattele positiivisesti.Positiivarit » Aamiainen » Tilaa

Aika huono laihialaisvitsi.

Laihialainen isäntä oli ostanut vanhan taksiauton, ja naapuri tuli
sitä katsomaan. Hän huomasi, että autossa oli taksamittari
paikallaan ja kyseli syytä siihen. Isäntä vastasi:
"Näkööpähän kuinka palijo on säästäny."

Ilmainen puhelinluettelo

Jo on maailmankirjat sekaisin. Eniro tarjoaa netissä ilmaista puhelinnumerohakua. Wow.Eniro - Henkilöt

Otteita Englanti-Oulu-sanakirjasta

How are you? Ookkonä pölijä?
Thanks fine. Siinähän tuo mennee niinku jäitä polttelis.
Good morning. Moro.
Good afternoon. Moro.
Excuse me? Oho.
I beg your pardon? Tä?!
I'm sorry, I don't understand. Minnoon ihan älliskukkona.
Fire! Tulukaa kattoon, täällon komija tulipalo!
See you later! Heleperin haltuun.
Could you speak more slowly, please? Elähän käläkätä.
What kind of cultural services do you have here in Oulu? Misähän ne ois lähimmät naistentanssit?
Would you like to have a dinner tonight? Lähekkönä vähän pämppään?



Harmillinen takaisku

Usassa aiotaan lailla kieltää roskapostin lähettely ! Voi harmi. Kuka sitten kertois mulle monta kertaa päivässä, mistä voin tilata Viagraa, miten saan miehisen elimeni monta kertaa nykyistä suuremmaksi, miten saan luottokortteja ilman vakuuksia ja kaikkia muita elämän tärkeitä tosiasioita.

Lunta sataa, taitaa tulla talvi.

Normaaliaikaan....

Herätessä yöpöydän kello näytti kahdeksaa, tietokoneen kello seitsemää, kone oli viisaasti päivittänyt oman
aikansa normaaliaikaan. Kaikki muut kellot (herätys, seinä, videon, kelloradio, tasku, sormus, kännykkä, telkkarin,
lieden, mikroaaltouunin,) meillä onkin niin tyhmiä, että ne pitää päivittää itse. Luulin, että kännykän kello ois viisas
ja hakis oman aikansa jostain, mutta ei, ei ennenkuin käytti virran pois päältä.

Normaaliaikaan siirrytään kaikissa EU-maissa tänään, se meinaa, että runsaat 377 miljoonaa asukasta ronkkii
tänään kellojaan tunnin taaksepäin. Kyllä siinä saa kellon viisarit ja numerot kyytiä. Ja keväällä taas sama rumba.

Suomen kellomuseossa vietetään tänään Aika-päivää. Menköön aikailemaan, kuka niin lähellä asustelee, että kerkiää ja kellojen rukkaamiselta ehtii.

Pihakameraa klikkaamalla voi todeta lumitilanteen meidän pihalla.

Vaskikello

Vaskikello oli oli myös matkan varrella. Vuonna 2002 se oli Mek:in matkailukohteiden kävijämäärätilastoissa (maksuttomat matkailukohteet-sarjassa) seitsemäntenä yli 400 000 kävijällään. Kymmenisen vuotta sitten sijoitus oli muistaakseni kolmen parhaan joukossa. Lisääntynyt tienvarsitarjonta on ilmeisesti vaikuttanut. Mielenkiintoinen paikka edelleen. Hyvät munkit.Ilmainen wc pihalla, myös muille kuin maksaville asiakkaille, wc avoinna aina.

Reissunäkymiä

Tupokselle on avattu Suomen suurin ABC-Liikennemyymälä. On hienoa ja upeeta myös sisällä.

Aamupäivällä takasin kotiin ajellessa oli muutama aste pakkasta ja järvimaisemat kauniita kuva1, kuva2. Sitikan mittarilukemakin piti kuvata.


Mikrotukihommelit onnistu hyvin, virukset pysyy loitolla ainakin toistaiseksi (koputetaan puuta).

Virusturva

Jari on Kalevassa maalaillut synkkiä tulevaisuuden visioita, jos tietokonevirukset kehittyy nykyistä vauhtia. Lähdenkin tästä Iisalmeen Pohopekan virusturvaa ja palomuureja virittelemään ettei tarvis faxeihin palata. Jatketaan huomenna.


On ehkä hyvä myös muistaa, että tulevaisuus alkaa aina juuri nyt !

Näkemiin

Kärkkäri pelastettu

Känkkymaticin pojat teki uroteon. Kärkkäri pelastettu.

Uudet systeemit koko maahan

Taksien tilausvälitysjärjestelmät siirtyvät satelliittiaikaan. Oulussa järjestelmä otettiin käyttöön jo heinäkuussa. Kaikin puolin hyvä systeemi. Kartta ja kaikki.

Vapaat taksikuskin hommista alkoi. Muuten kyllä puuhaa riittää. Mikähän siinä on kun ikää kertyy niin aika tuntuu suorastaan liitävän, 24 tuntia vuorokaudessa ei meinaa riittää. Koko ajan on tekemättömiä töitä, lukemattomia kirjoja, kirjoittamattomia juttuja sekä kaikenlaista sekalaista puuhastelua, joka vain odottaa tekijäänsä, minua. Tietokoneella odottaa tuhansia digikuvia lajittelua albumeihin, vaatekaapit odottavat järjestelijäänsä, kaikenkarvaiset bisnesideat päässä odottavat toteuttajaansa, sähköpostiviestit odottavat vastausta, kapakan oluttuoppi( tai muutama) odottaa tyhjentäjäänsä, lottokone odottaa oikeita numeroita kuponkiini, että pääsis jakamaan mulle miljoonan tai pari ( taidankin laittaa Vikingloton vetämään). Tuossa tuli vain osa niistä askareista, jotka tarttis tehrä ja heti.

Sommoro

Istumalihakset

Otsikossa mainitut, taksinkuljettajalle tärkeät, elimet pääsivät kipeytymään. Arkuus johtuu erikoisista liikeradoista, joita käytetään vaihdettaessa kahteen autoon talvirenkaat saman päivän aikana, oudokseltaan puolen vuoden välein. Tänään on viimeinen ajopäivä tässä kuussa. Muutaman viikon ajan on aikaa puuhastella muita hommia. Taksinajo jatkuu ensi kuussa.

Tulevalla viikolla on tiedossa mm. mikrotukikeikka Iisalmeen. Aiheesta lisää myöhemmin.

Hauskaa sunnuntaita.

Helppoa työtä....

Jos joku on kuvitellut, että taksinkuljettajan työ on helppoa ja kevyttä autolla ajelua niin voin vakuuttaa, että väärässä on. Neljä kahdentoista tunnin vuoroa takana ja kyllä väsytti, kellon ympäri unta. Tänään vapaapäivä. Talvirenkaita täytynee lähteä kellarista etsiskelemään.

Tämän aamuisessa Kalevassa pakinoitsija Alelsis K kommentoi Arvi Lindin tapausta omalla hauskalla tavallaan. Nauratti.

Liukasta

Ei tullut lunta eilen, mutta liukasta oli aamulla eikä onnettomuuksilta vältytty.
Rahakaapit oli säilynyt ehjänä, mitenkähän olis käynyt, jos rahat olis lähtenyt liihottelemaan pitkin peltoja. Olis voinut olla innokkaita kerääjiä.

Tiesittekö muuten, että ajan tuhlaaminen on iso osa elämää.

Neljä

On kello tähän aikaan aamusta. Huomenta kaikki te tuhannet lukijani, jotka olette jo malttamattomina odottaneet jotain elonmerkkiä taksikuskiltanne. Eilen aamulla yhteydet takkuili, eikä minkäänlainen liikenne Amerikanmaalle, tai missä tämän blogspotin palvelin sitte ikinä lieneekään, onnistunut. Illalla taas oli jo niin väsynyt kahdentoista tunnin pyörittelyn jälkeen, että sänky kutsui hyvissä ajoin.

Eilen aamulla oli muutama aste pakkasta, tiet oli paikoitellen liukkaita. Nastarenkaat pitäis olla mersun alle asennettu eilen illalla, vaikka Oulussa oliskin kuivaa niin koskaan ei tiedä, minne kyyti saattaa viedä. Kuusamon peräkylillä tai Lapin tuntureilla voi sataa lunta. Viime vuonna Oulussakin ensilumi satoi näihin aikoihin. Kävin kurkkaamassa ulkolämpötilan, + 5, ei taida tulla lunta tänään. Hyvä niin.

Pitkät kyydit sattuvat useimmiten kohdalle, jos jaksat päivystää keskussairaalan tolpalla. Itselle pisin kyyti on ollut Kuopioon, sairaalasta sekin.
Joskus maakuntamatkoille voi päästä tai joutua muualtakin, mutta niistä enemmän toisella kertaa. Työt kutsuu ja salkkuherroilla on kohta jo kiire Helsingin koneeseen ja kukapa ne sinne veis muu kuin taksikuski.

Pidä Suomi siistinä - kun lähdet, ota Lipponen mukaasi!

Huomioita telkkarisarjoista

- Kaikissa sängyissä on L-kirjaimen muotoinen lakana, joka ylettää naisen kainaloihin asti, mutta vieressä makaavaa miestä vain vyötärölle.
- Vierasmaalaiset ihmiset puhuvat aina keskenäänkin englantia.
- Jokainen osaa laskeutua lentokoneella, mikäli tornissa on henkilö joka osaa neuvoa.
- Jokaisen rakennuksen ilmanvaihtokanava on täydellinen piilopaikka, josta kukaan ei osaa sinua hakea ja sitä pitkin pääsee helposti kaikkialle rakennuksessa.
- Poliisipäällikkö joko erottaa parhaan miehensä tai antaa hänelle 48 tuntia aikaa selvittää juttu.
- Taksikuskille annettava rahamäärä on aina jämpti, sattui kouraan sitten mitä tahansa taskunpohjalta
- Kolariauto syttyy yleensä aina tuleen.
- Autolle on aina sopiva parkkitila juuri sen talon edessä johon sinulla on asiaa.

Lopuksi vielä Matti Nykäsen loppumattomasta ajatelmavarastosta yksi helmi:

"Mä en mene siihen lankaan että alkaisin haalimaan jotain omaisuutta."

Siinä on meille kaikille omakohtaista mietittävää kerrakseen. Nyt töihin.

Aamu

Kello on vähän yli neljän. Tällä viikolla näyttää olevan herätys lauantaita lukuunottamatta
joka aamu näihin aikoihin, siis ennen sianpieremää.

Pieni toive meille kaikille, jotka otsa hiessä leipämme tienaamme:

Kaikki, mitä pyydän, on todiste siitä, ettei raha tee minua onnelliseksi.

Kysymyksiä

Pari kysymystä oli kolahtanut laatikkoon.

MN kyselee:

Mahtuuko taksimatkustajien kirjavaan joukkoon usein myös niitä, jotka meinaavat livistää maksamatta matkaansa ?

Tämmösiä juoksukyytejä sattuu aina sillon tällön. Omalta kohdalta muistuu mieleen tapaus, jossa keskustasta tuli yöllä kyytiin neljän hengen seurue. Osa asiakkaista jätettiin matkan varrella kyydistä pariinkiin paikkaan. Poisjääneet kyselivät omaa maksuosuuttaan, mutta viimeksi kyytiin jäänyt tyyppi lupas reteesti, että hän maksaa lopuksi koko summan. Päästiin sitten yli kymmenen kilsan päähän keskustasta ja ajettiin ostarin pankkiautomaatille, josta piti nostaman kyytirahat. Kaveri meni mallin vuoksi automaatille räpeltämään, mutta livisti siitä äkkiä juosten läheiseen mettään. Sen koommin en ole kaveria nähny. Naama on kyllä edelleen mielessä.

Toinen tapaus sattu kun asiakas oli kiireinen ja hänen mielestään taksi ei tullut tarpeeksi nopeesti. Urputusta taksin hitaudesta kuulu takapenkiltä koko matkan ajan. Perille päästyä tyyppi ilmotti ykskantaan, ettei hän mitään näin hitaasta palvelusta maksa. Hyppäs ulos autosta ja ison kerrostalon ovesta sisään. Ovi oli lukossa, joten ei päässyt edes perään. Annoin asian olla vaikka poliisi ois voinu ehkä asiassa olla avuksi. Tapauksesta kului hieman toista vuotta ja sama mies sattu tolpalta kävelemään kyytiin. Muistin heti kasvot ja kohdeosoitekin oli sama kuin edellisellä kerralla. Kysyin muistaako hän jääneensä edellisen kyydin velkaa. Hämärä muistikuva löytyi ja anteeksipyyntöjen kera myös edellisen kerran saamatta jäänyt maksu korkoineen kilahti kassaan.




Millaiset ovat taksikuskin vuorot? Milloin alkaa aamuvuoro, milloin alkaa yövuoro?

Säännöllisen epäsäännölliset. Aamuvuoroon mennään yleensä klo viiden ja seitsemän välillä ja lopetellaan viiden kuuden maissa. Yövuorot alkaa viiden kuuden maissa ja kestää aamulla viiteen kuuteen. Joskus viikonloppuisin on myös lyhyempiä yövuoroja esim. 22 - 05. Lisäksi ainakin Oulussa on myös aamuisin vuoroja, jotka alkaa 5.30 ja loppuu klo 11.




Oulun känkkylät

Verottaja aikoo laittaa Oulun känkkylät kuriin. Pizzoja myyty jopa alle kolmen euron. Useimmiten paikoissa, joiden pyörittäjät ovat maahanmuuttajia.

Töihin taas.

Mielipiteeni on voinut monessa asiassa muuttua, mutta ei se tosiasia, että olen oikeassa.

Vapaapäivä

Univelat nukuttu (12 t). Mitähän nyt tekis ?


Tänään on se huominen, josta olit huolissasi eilen.

Myynninedistäjä

Taksiliikenteen paras myynninedistäjä oli eilen töissä lähes koko päivän. Jaa, että mikä se on ? Sade ja
mielellään vielä erittäin pitkäkestoinen ja rankka. Lyhyempiäkin matkoja varten otetaan taksi, bussipysäkille
ei mielellään lähdetä kävelemään. Täällä lupaillaan, että samainen myynninkohentaja tulis tänäänkin hoitamaan hommiaan. Tervetuloa.

Tiesitkö muuten että:

Normaalin ihmisen unentarve on keskimäärin 10 minuuttia lisää.


Sorjonen

Arto Paasilinnan kirjoissa esiintyy joskus taksikuski Seppo Sorjonen. Ainakin teoksessa "Elämä lyhyt, Rytkönen pitkä" Sorjosella on kuskin ammatin lisäksi myös lääketieteeliisiä tietoja ja ja taitoja. Nämä ominaisuudet monia vuosia ajaneilla kuljettajilla kehittyvät väistämättä. Monilla asiakkailla on nimittäin tapana kertoa taksikuskille oma sairaskertomuksensa. En tiedä, mikä piirre kuljettajassa herättää tämän kertomisvietin, mutta satoja tarinoita on tullut kuultua. Nykyään sitä osaa jo asiantuntevasti kommentoida ja antaa ohjeita esimerkiksi astman tai selkävaivojen hoidossa, puhumattakaan psyyken ongelmista. Niin, että tervetuloa vaan kaikki vaivaantuneet ja raskautetut taksikuski "Sorjosen" vastaanotolle. Muistakaa sitte jättää kyytimaksun lisäksi kohtuulliseksi katsomanne "terveydenhoitomaksu" myös.

Täytyykin tästä lähteä päivävastaanotolle.

Röihin

Uuno: "Siis jos joku tässä maassa on niin tyhmä, että tekee vielä röitä..."
Toimittaja: "Röitä???"
Uuno: "Tai... ehkä se oli töitä.

Työt alkaa. Tyhmä taksikuski lähtee röihin. Parin viikon projekti tällä kertaa. Tottapuhuen ei tunnu ollenkaan tyhmältä idealta mennä välillä ajelemaan, päinvastoin. Herääminen klo 5 tosin tuntuu vähän tyhmältä, mutta kai tähänkin taas tottuu. Early bird gets the worm.

Sulkeudun suosioonne.

Tk

Autojuttu

Tapahtui silloin kun Rytsölät vielä ajeli lamborgiinillaan.

Lada oli jättänyt papan moottoritien varteen ja savutti niin pirusti. Rytsölä vilahtaa siitä ohi lamborgiinillaan ja aattelee, että täytyyhän sitä köyhää auttaa ja palaa takasin.

Siinä hetken pappa ja Rytsölä keskustelee ja laittavat vetohihnat kiinni. Rytsölä sanoo papalle, että jos jotain ongelmia tulee ni paina torvea. Pappa vastaa ettei töötti ole toiminut moneen vuoteen ja Rytsölä siihen, että käytä sitten vaikka tota sun sivu-vilkkuas.

Siinä mennä humisteltiin ja eikös perkules bemari-kuski pöräytä Rytsölän viereen ja näyttää et vedä sä siin vaan ladaa ja kaasuttelee niin perkuleesti meneen. No Rytsölä vetää herneet nenään ja eiku perään.

No eikös siellä moottoritien varrella ole sitten poliisit tutkan kanssa mittailemassa ja ilmottavat keskukseen: "Tätä ette kyllä usko, ensin tulee bemari 240 lasissa, sitten tulee keltanen lamborgiini 260 sen bemarin peräs ja sitten tulee Lada mallia ruskea ja näyttää vilkkuu et se menee ihan just ohi !!"

Että semmottii.

Taksikuskilla alkas taas ylihuomenna parin viikon ajoprojekti.

Taksiasiaa

Taksiasiaa Helsingistä.

Tosikertomus elävästä elämästä: Palasimme muutaman päivän matkalta Tallinnasta Katajanokalle
miellyttävän, noin 1,5 tuntia kestäneen merimatkan jälkeen. ( Ennen se kesti neljä tuntia ja tullimuodollisuudet
melkein saman verran.) Olimme taksijonossa hyvissä ajoin ehtiäksemme junaamme, minkä lähtöön oli aikaa
melkein tunti. Jonoon oli ennen meitä ehtinyt parisenkymmentä henkeä. Ei se mitään, ajattelimme ja sanoimmekin
sen toisillemme. Epävarmuutemme lisääntyi huomattavasti, kun ensimmäisen kymmenen minuutin aikana ajoi
ensimmäinen taksi ruutuun. Toisen ja kolmannen odotteluun meni melkein saman verran. Kun edessämme oli enää
neljä henkeä, laskimme sekunteja samalla tavoin kuin raketin laukaisijat.
Sillä hetkellä, kun vuoromme tuli, totesimme kellosta, että samanaikaisesti meidän junamme sai lähtöluvan
Helsingin asemalta kohti ”susirajan” tuolla puolen olevaa kotiamme. Meillä ei ollut enää mitään kiirettä.

Olisi mielenkiintoista tietää, miten on mahdollista, että taksimatka Helsingin ”kulttuurikaupungissa” Katajanokalta
rautatieasemalle voi kestää yhtä kauan, kuin merimatka Tallinnan ja Helsingin puoleen väliin.

”Tarttiskohan jotakin tehrä!”

PEKAN SIVUPERSOONAN VAIMO
*********************************************

Kommentoiminen täältä kaukaa on vaikeaa. Jospa joku pääkaupungin taksiasioita tunteva taho sattuis lukemaan. Vastinetta tai mielipiteitä voi lähetellä sähköpostilla: taksikuski@perho.net

Autonkatsastus

Käytettiin auto katsastuksessa. Katsastushomma on viimeisen kymmenen vuoden aikana alan vapautumisen myötä muuttunut tyystin. Katsastusasemia on ainakin isommissa kaupungeissa melkein joka nurkalla. Ajanvarausta ei tarvita, senkun ajat paikalle, yleensä odotusaika ainakin meilläpäin on 10-15 min. Suurin muutos kuitenkin on tapahtunut henkilökunnassa. Kyllä siinä on konsultit ja kurssinpitäjät tienannu aikamoisen läjän rahaa, että entisaikojen pelottavista ruuvimeisselillä auton pohjaa tökkivistä hymyttömistä ja pelkoa herättävistä yrmyniskoista on saatu aikaan nykyisiä pehmomiehiä. Ne jopa juttelee mukavia, antaa neuvoja ja saattavat jopa vitsinkin murjaista. Entisistä valtion virkamiehistä on tullu asiakaspalvelijoita ja vielä hyviä sellasia.
Tosin joillakin on huonompiakin kokemuksia.

Meidän auto meni kyllä läpi, ainut huomautus tuli rekisterikilven valosta, tarvitaan uusi polttimo.


Seksitaksi

Virolaisen taksifirman mainos, mitähän pitänee seksitaksin palvelut sisällään?

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP