Aiheeton varoitus

Arvoisa asiakkaamme, Automaattinen haittaliikenteen tunnistusjärjestelmämme on havainnut, että Internet-liittymänne kautta lähtee julkiseen tietoverkkoon haitallista liikennettä. Viestintäviraston antamassa määräyksessä operaattoreita velvoitetaan haittaliikenteen estämiseen ja ryhtymään tarvittaviin toimenpiteisiin viestintäpalveluiden toimivuuden turvaamiseksi.

Järjestelmä rajoittaa liikennettänne itsenne ja tietoverkon turvaamiseksi niin kauan, kunnes tavallisuudesta poikkeava liikenne lakkaa. Rajoituksen aikana liikenne estetään kaikkialle julkiseen verkkoon poikkeuksena muutama www-sivusto, joista löytyy apua virusten ja haittaohjelmien poistoon. Liikennöintirajoitus poistuu automaattisesti 15 minuutin kuluttua haittaliikenteen loppumisesta.

Järjestelmä luokittelee liikenteen haitalliseksi, jos jokin seuraavista ehdoista täyttyy:
  1. IP-osoitteesta on vähintään 300 yhtäaikaista TCP-yhteyttä johonkin seuraavista kohdeporteista: 135, 137, 139 tai 445.
  2. IP-osoitteesta lähtee vähintään 30 sähköpostiviestiä minuutin aikana.
  3. Sähköpostiviestien lähettäjäosoite vaihtuu vähintään 3 kertaa minuutin aikana.
  4. IP-osoitteesta lähtee huomattava määrä nimipalvelukyselyitä (dnsflood).
Järjestelmä on havainnut liittymässänne seuraavat normaalista poikkeavat tapahtumat:

Tilanteen korjaamiseksi pyydämme teitä suorittamaan seuraavat toimenpiteet:
  1. Tarkistakaa, että tietokoneesenne on asennettu ajantasalla oleva virustorjuntaohjelma ja suorittakaa virustarkistus. Jos tietokoneessanne ei ole virustorjuntaohjelmaa, voitte käyttää F-Securen tarjoamaa ilmaista Online-virustorjuntasovellusta.

    Suosittelemme Oulun Puhelimen tietoturvapalvelun tilaamista, jolloin saatte automaattisesti päivittyvän työasemakohtaisen F-Securen virustorjunta- ja palomuuripalvelun käyttöönne.

  2. Jos käytössänne on Windows-käyttöjärjestelmä, ladatkaa viimeisimmät tietoturvapäivitykset Microsoftin sivustolta.
  3. Tarkistakaa tietokoneenne läpi Ad-Aware ja SpyBot ohjelmilla.
Toimenpiteiden jälkeen liikenteen tulisi palautua ennalleen 15 minuutin kuluessa. Pyydämme teitä tutustumaan myös tietoturvaoppaaseen sekä Microsoftin tietoturva -sivustoon.
Ongelmatilanteissa teitä palvelee: Internet-tuki puh. 0600 396900 (0,25?/min + pvm/mpm) ma-pe klo 7.30-21.00 la klo 10.00-18.00 su klo 12.00-18.00


-------------------------------------------------------------------

Tämmönen lävähti näyttöön perjantaina iltapäivällä. Samaan aikaan nettiyhteys meni poikki. Arvatkaa säikäyttikö ? Pienen pähkäilyn jälkeen soitin Oulun Puhelimelle ja sieltä internet-tukihenkilö kertoi, että heillä on jotain vikaa ja sama ilmoitus on mennyt kymmenille asiakkaille. Huh, mikä helpotus.

0 comments:

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP