Rikosaalto rehottaa maanteillä ja kaduilla

Meillä on ollut handsfree-pakko liikenteessä voimassa muutaman vuoden. Ei tarvi pitkäänkään seurata liikennettä sekä taajamissa että maanteillä huomatakseen, että rikoksen tekijät ovat liikkeellä kaikkialla.

Nuo piittaamattomat ja paatuneet rötöstelijät eivät välitä aiheuttamastaan vaarasta ja sen uhasta. Vaikka eivät itsestään välittäisikään, mutta vaarassa ovat myös muut tiellä liikkujat. Kaupungissa kävellessä täytyy nykyään olla tosi varovainen esim. suojatietä pitkin katua ylittäessään. Itsellenikin on sattunut useita kertoja kohdalle autokuski, joka kännykkä korvalla kaahaa menemään huomioimatta lainkaan muuta liikennettä vaikkapa suojatiellä olevia jalankulkijoita. Vain oma valppaus on pelastanut auton alle jäämiseltä. Liikenneturvan tilastojen mukaan peräänajot risteyksissä ovat lisääntyneet samoin punaisia päin ajamiset.

Ajelin viikolla iltapäivän (16.00-16.20) liikenteessä Oulun lentoasemalta kaupunkiin (n. 15 km). Laskin vastaantulijoista luuri korvalla ajaneet, niitä limanuljaskoita oli kaikkiaan 32 kpl. Edesvastuutonta meininkiä.

Handsfree-laitteet eivät paljon maksa, bluetooth-systeeminkin saa muutamalla kympillä ja johdollisen vehkeen muutamalla eurolla.

Poliisi voisikin nyt järjestää viikon mittaisen tehoiskun koko maassa. Jos noin puolen tunnin seurannasta yhdeltä tienpätkältä löytyy 32 rötöstelijää niin paljonko niitä löytyis koko päivän aikana ja koko maassa? Veikkaanpa, että tehokkaalla valvonnalla todella paljon. Rikemaksu kännyrikoksesta taitaa olla 50 euroa, pelkästään Oulun seudulla yhden päivän aikana valtion kassaan vois kilahtaa 4000 x 50 euroa = 200000 euroa. Ilmainen neuvo viranomaisille, kaikki liikenevät virkamiehet heti maanantaina ratsiaa järjestämään. Kerätään rahat vaikka terveydenhoitoon, ettei tarvi vanhuksien vaippojen vaihtokertoja supistaa (kuuluu olevan nyt vain kaksi vaippaa/vrk).

Rötösherrat (ja rouvat kans) kiikkiin !

0 comments:

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP