Uusi työkalu











Ei sittenkään. Valitettavasti.

Hautausmaan parkkipaikalla oli moinen kottero parkissa. Mitähän lienee hinta ?
Kyljessä luki V12 Biturbo. Hintalapussa löytynee kuusinumeroinen määrä euroja.

Kevättä ilmassa

Torin rannassa kuuden aikaan illalla lämpötila lähes 20 plussaa.




Patiot täynnä kevään innnostamia kaupunkilaisia.

Laiturillekin istujia riittää


Joku oli tullut autollakin paikalle

Aiheeton varoitus

Arvoisa asiakkaamme, Automaattinen haittaliikenteen tunnistusjärjestelmämme on havainnut, että Internet-liittymänne kautta lähtee julkiseen tietoverkkoon haitallista liikennettä. Viestintäviraston antamassa määräyksessä operaattoreita velvoitetaan haittaliikenteen estämiseen ja ryhtymään tarvittaviin toimenpiteisiin viestintäpalveluiden toimivuuden turvaamiseksi.

Järjestelmä rajoittaa liikennettänne itsenne ja tietoverkon turvaamiseksi niin kauan, kunnes tavallisuudesta poikkeava liikenne lakkaa. Rajoituksen aikana liikenne estetään kaikkialle julkiseen verkkoon poikkeuksena muutama www-sivusto, joista löytyy apua virusten ja haittaohjelmien poistoon. Liikennöintirajoitus poistuu automaattisesti 15 minuutin kuluttua haittaliikenteen loppumisesta.

Järjestelmä luokittelee liikenteen haitalliseksi, jos jokin seuraavista ehdoista täyttyy:
  1. IP-osoitteesta on vähintään 300 yhtäaikaista TCP-yhteyttä johonkin seuraavista kohdeporteista: 135, 137, 139 tai 445.
  2. IP-osoitteesta lähtee vähintään 30 sähköpostiviestiä minuutin aikana.
  3. Sähköpostiviestien lähettäjäosoite vaihtuu vähintään 3 kertaa minuutin aikana.
  4. IP-osoitteesta lähtee huomattava määrä nimipalvelukyselyitä (dnsflood).
Järjestelmä on havainnut liittymässänne seuraavat normaalista poikkeavat tapahtumat:

Tilanteen korjaamiseksi pyydämme teitä suorittamaan seuraavat toimenpiteet:
  1. Tarkistakaa, että tietokoneesenne on asennettu ajantasalla oleva virustorjuntaohjelma ja suorittakaa virustarkistus. Jos tietokoneessanne ei ole virustorjuntaohjelmaa, voitte käyttää F-Securen tarjoamaa ilmaista Online-virustorjuntasovellusta.

    Suosittelemme Oulun Puhelimen tietoturvapalvelun tilaamista, jolloin saatte automaattisesti päivittyvän työasemakohtaisen F-Securen virustorjunta- ja palomuuripalvelun käyttöönne.

  2. Jos käytössänne on Windows-käyttöjärjestelmä, ladatkaa viimeisimmät tietoturvapäivitykset Microsoftin sivustolta.
  3. Tarkistakaa tietokoneenne läpi Ad-Aware ja SpyBot ohjelmilla.
Toimenpiteiden jälkeen liikenteen tulisi palautua ennalleen 15 minuutin kuluessa. Pyydämme teitä tutustumaan myös tietoturvaoppaaseen sekä Microsoftin tietoturva -sivustoon.
Ongelmatilanteissa teitä palvelee: Internet-tuki puh. 0600 396900 (0,25?/min + pvm/mpm) ma-pe klo 7.30-21.00 la klo 10.00-18.00 su klo 12.00-18.00


-------------------------------------------------------------------

Tämmönen lävähti näyttöön perjantaina iltapäivällä. Samaan aikaan nettiyhteys meni poikki. Arvatkaa säikäyttikö ? Pienen pähkäilyn jälkeen soitin Oulun Puhelimelle ja sieltä internet-tukihenkilö kertoi, että heillä on jotain vikaa ja sama ilmoitus on mennyt kymmenille asiakkaille. Huh, mikä helpotus.

Rikosaalto rehottaa maanteillä ja kaduilla

Meillä on ollut handsfree-pakko liikenteessä voimassa muutaman vuoden. Ei tarvi pitkäänkään seurata liikennettä sekä taajamissa että maanteillä huomatakseen, että rikoksen tekijät ovat liikkeellä kaikkialla.

Nuo piittaamattomat ja paatuneet rötöstelijät eivät välitä aiheuttamastaan vaarasta ja sen uhasta. Vaikka eivät itsestään välittäisikään, mutta vaarassa ovat myös muut tiellä liikkujat. Kaupungissa kävellessä täytyy nykyään olla tosi varovainen esim. suojatietä pitkin katua ylittäessään. Itsellenikin on sattunut useita kertoja kohdalle autokuski, joka kännykkä korvalla kaahaa menemään huomioimatta lainkaan muuta liikennettä vaikkapa suojatiellä olevia jalankulkijoita. Vain oma valppaus on pelastanut auton alle jäämiseltä. Liikenneturvan tilastojen mukaan peräänajot risteyksissä ovat lisääntyneet samoin punaisia päin ajamiset.

Ajelin viikolla iltapäivän (16.00-16.20) liikenteessä Oulun lentoasemalta kaupunkiin (n. 15 km). Laskin vastaantulijoista luuri korvalla ajaneet, niitä limanuljaskoita oli kaikkiaan 32 kpl. Edesvastuutonta meininkiä.

Handsfree-laitteet eivät paljon maksa, bluetooth-systeeminkin saa muutamalla kympillä ja johdollisen vehkeen muutamalla eurolla.

Poliisi voisikin nyt järjestää viikon mittaisen tehoiskun koko maassa. Jos noin puolen tunnin seurannasta yhdeltä tienpätkältä löytyy 32 rötöstelijää niin paljonko niitä löytyis koko päivän aikana ja koko maassa? Veikkaanpa, että tehokkaalla valvonnalla todella paljon. Rikemaksu kännyrikoksesta taitaa olla 50 euroa, pelkästään Oulun seudulla yhden päivän aikana valtion kassaan vois kilahtaa 4000 x 50 euroa = 200000 euroa. Ilmainen neuvo viranomaisille, kaikki liikenevät virkamiehet heti maanantaina ratsiaa järjestämään. Kerätään rahat vaikka terveydenhoitoon, ettei tarvi vanhuksien vaippojen vaihtokertoja supistaa (kuuluu olevan nyt vain kaksi vaippaa/vrk).

Rötösherrat (ja rouvat kans) kiikkiin !

Nokian nuorisokasvattaja

Kaikkien taksikuskien hyvä kaveri

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP