Onko sairastaminen pahe ?

Iisalmessa kerrotaan, että kansalaiset sairastavat kaupunkinsa talouden kuralle. Seniorikansalainen Savosta kirjoitti asiasta oman kommenttinsa:

Onko sairastaminen pahe?

Aprillipäivän aattona otsikoitiin sanomalehdessä näyttävästi neljällä palstalla, että kaupunkilaiset sairastavat rakkaan kaupunkinsa kuralle. Monet pysyvästi tai tilapäisesti sairaat olivat saada sätkyn ja tunsivat piston sydämessään. Tykytyksiä se aiheutti jopa nuorille ja terveillekin. Piti oikein tunnustella itseään. Onhan sitä itsekullakin nuhaa ja mahanpuruja ja joskus muitakin vaivoja. Otsikko herätti oitis ajatuksia.

Välittömästi tuli mieleen kaverini matkakertomus. Hän oli käynyt turistimatkalla unionin eteläosissa ja poikennut myös Gipraltarilla. Siellä on kuulemma paljon turisteille tarjottavaa. On myös joukko apinoita, joiden kanssa jotkut ovat jopa sanoneet käspäevee. Olipa joku ollut kuulevinaan tervehdittävän apinan sanoneen selvästi hyvvee päevee. Kerrottiin, että apinayhdyskunnassa kuolee vuosittain kymmeniä yksilöitä. Uusia syntyy saman verran, joten jäsenvahvuus pysyy vakiona. Erikoisuus on se, ettei vainajia koskaan löydetä. Suorittavatko apinat ?itsensä hävittämistempun??

Kenties edellä mainitun kohuotsikon laatija on mielessään harkinnut jotakin samanlaista toimenpidettä. Nerokasta! Ei enää terveydenhoito-ongelmia eikä huolta kaupungin talouden kuraantumisesta. Sinne vain opintomatkalle, asioistamme päättäjät ja mielikuvitusrikkaat otsikoiden laatijat!

Toivoo
Nuhanenä

0 comments:

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP